Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец надигра с 3:0 Шамрок Роувърс в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига

[post-views]
Лудогорец надигра с 3:0 Шамрок Роувърс в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига

Лудогорец направи сериозна крачка към класиране в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като надигра с 3:0 у дома ирландския Шамрок Роувърс в първа среща от втората фаза на пресявките.

Нападателят Пиерос Сотириу вкара два гола и Лудогорец спечели с 3:0 срещу Шамрок Роувърс в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол. Реваншът е насрочен за 26 юли, вторник, от 22:00 часа българско време.

Лудогорец надигра Шамрок Роувърс през първото полувреме и стигна до първия си гол в 25-ата минута, чрез Сотириу.

Второто попадение падна в 35-ата минута, като негов автор отново бе Сотириу. Водещият реализатор на футболното ни първенство преодоля с лекота Алън Менъс за втори път.

Това бе крайният резултат за първото полувреме, което можеше да завърши с повече голове за Лудогорец. Едно отменено попадение на Сотириу, отлично избиване на Менъс под гредата и още няколко пропуска обаче запазиха временно резултата от 2:0 на таблото. 60 секунди по-късно Сотириу реализира отново, но попадението му бе отменено заради засада. В 41-ата минута домакините бяха ощетени от рефера. Сотириу пак се измъкна и стреля с глава към вратата. Топката се отби в ръката на Роберто Лопис, след което срещна десния страничен стълб, но реферът Жоао Пинейро не отсъди дузпа Лудогорец.

През второто полувреме Лудогорец продължи да диктува темпото и не допусна сериозни положения пред своята врата. Все пак Серджио Падт демонстрира класа в малкото моменти, в които имаше изстрели към него.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато бразилецът Игор Тиаго довърши ирландците. След ново разбъркване в наказателното поле Тиаго се пребори за топката около точката на дузпата и от там с мощен удар от въздуха вкара гол за крайното 3:0 в полза на Лудогорец.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани