Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Daily Mail: Забраниха на британските военни да плащат за сексуални услуги

[post-views]
Daily Mail: Забраниха на британските военни да плащат за сексуални услуги

Министерството на отбраната на Обединеното кралство въведе „пълна забрана“ за заплащане на сексуални услуги по време на пребиваване в чужбина. Това съобщава Daily Mail.

Войници и офицери, признати за виновни за сексуална експлоатация, ще бъдат уволнени.

По данни на изданието, такива мерки се съдържат в стратегията за нулева търпимост към сексуалното насилие. Той е разработен след парламентарно разследване на сексуален тормоз във въоръжените сили и доклади за поведението на британски войници по време на учения в страни като Кения.

Освен това, мерките се въвеждат на фона на опитите за набиране на жени в армията.

„Действията на ръководството на Министерството на отбраната са насочени към борба със сексуалната активност, при която британски военнослужещи злоупотребяват с положението си, докато служат в чужбина. Всяко твърдение за сексуална експлоатация ще бъде разглеждано с абсолютна нетърпимост“, се казва в съобщението.

По-рано беше съобщено, че във Великобритания батальон от парашутния полк е бил изключен от ученията на НАТО в Босна и Косово след появата на видео с оргия на десантчици във военна база.

Във видеото осем десантчици от 16-та британска десантно-щурмова бригада правят секс с цивилна жена, която тайно е доведена в казармата Мервил в Колчестър, графство Есекс.

Съобщенията за оргията бяха предшествани от поредица от инциденти по време на учение в Северна Македония през май, по време на което няколко войници бяха обвинени в „непрофесионално поведение“.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани