Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За пет години китайската полиция е ликвидирала над 16 хил. престъпни групировки, съобщиха властите в Пекин

[post-views]
За пет години китайската полиция е ликвидирала над 16 хил. престъпни групировки, съобщиха властите в Пекин

Китайските органи на реда са ликвидирали от 2018 г. близо 16 600 криминални групировки в страната. Това заяви днес шефът на правосъдното управление в министерството на обществената сигурност Сун Маоли, предаде ТАСС.

Борбата с престъпността се превърна в едно от най-големите събития от времето на 19-я конгрес на Китайската комунистическа партия, състоял се през октомври 2017 г., посочи той на пресконференция.

Сун уточни, че през 2021 г. броят на образуваните дела за престъпления е намалял с около 64 на сто в сравнение с 2012 г., когато е бил проведен 18-ят партиен конгрес. Разкрити са били 99 на сто от делата за убийства, изтъкна той.

По думите на служителя през последните 10 години китайската полиция е фокусирала усилия върху борбата с порнографията, нелегалния хазарт и наркотърговията. Нанесен е бил удар по бандите, занимаващи се с обири и измами. Същевременно властите са решили редица проблеми, свързани с противозаконна дейност в сферите на екологията, хранително-вкусовата промишленост и фармацевтиката.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани