Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ПСЖ стартира новия сезон с трофей

[post-views]
ПСЖ стартира новия сезон с трофей

ПСЖ стартира новия сезон с трофей. Парижани победиха с 4:0 Нант в мач за Суперкупата на Франция.

Двубоят се игра на „Блумфийлд Стейдиъм“ в Тел Авив. Два гола за успеха вкара Неймар (45+6, 82-дузпа). По веднъж се разписаха Лионел Меси (23) и Серхио Рамос (57). Срещата беше официален дебют за новия треньор на френския първенец Кристоф Галтие. Двубоят започна с натиск на парижани, които поведоха в резултата в 23-ата минута. Неймар проби през центъра и опита извеждащ пас към Меси. Получи се рикошет в Чиривела, който изведе Ла Пулга сам срещу вратаря. Аржентинецът преодоля Лафон и вкара на празна врата. В 32-ата минута Нант имаше претенции за дузпа. Блас падна в наказателното поле след съприкосновение с противников защитник, но главният рефер Орел Гринфелд даде сигнал играта да продължи. В шестата минута на добавеното време на първата част ПСЖ стигна до втори гол.

Шампионите получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Неймар, който с превъзходен удар вкара за 2:0.

В 57-ата минута френският първенец реши всичко в мача, ччрез Рамос, който с пета вкара за 3:0.

В 77-ата минута Неймар намери Хуан Бернат, който отправи коварен удар, но топката мина покрай лявата греда. Малко след това „канарчетата“ останаха с човек по-малко, след като Жан-Шарл Кастелето беше изгонен с директен червен картон за фаул в наказателното поле. ПСЖ получи дузпа, а Неймар вкара за крайното 4:0.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани