Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арда победи Септември с 3:2

[post-views]
Арда победи Септември с 3:2

Арда (Кърджали) се наложи над Септември в мач с пет гола от 4-ия кръг на първенството. Крайното 3:2 беше постигнато с много емоции, интересни атаки и драма на терена. Резервата Ел Мами Тетах вкара победния гол, който се оказа и първи за него с екипа на Арда, само минута след второто изравняване на Септември (Сф) в мача.

Лъчезар Котев изведе още в 6-та минута своя тим напред в резултата, но Реди Каса успя да изравни в 28-та мин. В края на първото полувреме Христо Иванов отново даде преднина на своя тим (38’), но гостите натиснаха през втората част и успяха да стигнат до 2:2 в 73-ата минута след автогол на Милен Стоев. Само няколко секунди по-късно обаче Ел Мами Тетах реализира трето попадение за своя тим и така донесе трите точки на Арда. До края на срещата Септември не се отказа и продължи да търси ново изравняване, но то така и не дойде.

С тази победа Арда има вече 9 точки и се изкачи на 3-о място в първенството, точно зад шампиона Лудогорец и ЦСКА-София. 9 точки има и Локомотив (Пловдив), а двата отбора се изправят един срещу друг на стадиона в парк „Лаута“.

Първи гол в елита вкара Христо Иванов, който беше избран за играч номер 1 в мача. За кратката си история в елита на българския футбол Арда за първи път постигна три поредни победи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани