Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец приема Динамо Загреб в първи мач от третия предварителен кръг на ШЛ

[post-views]
Лудогорец приема Динамо Загреб в първи мач от третия предварителен кръг на ШЛ

Лудогорец посреща Динамо Загреб в първия двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград е тазиш вечер от 20:45 часа българско време. Реваншът е седмица по-късно от 21:00 часа в Загреб

Българският шампион започна силно кампанията в Европа и отстрани два съперника по пътя към групите на най-престижния европейски клубен турнир – черногорския Сутиеска и ирландския Шамрок Роувърс. Хърватският град Динамо Загреб стои на пътя на „зелените“ към плейофа за влизане в груповата фаза и старши треньорът Анте Шимунджа бе категоричен на пресконференцията си преди мача, че разградчани ги чака труден двубой.

Словенският специалист, обяви, че новото попълнение Якуб Пьотровски е на разположение за мача тази вечер, а единственият контузен е Клод Гонсалвеш.

Ако отстъпи на Динамо, българският шампион ще участва в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

В същото време българският шампион картотекира последното си ново попълнение Якуб Пьотровски за мачовете с Динамо Загреб. Полякът влезе на мястото на Бранимир Костадинов, който е част от втория тим на шампионите.

Лудогорец запълни цялата квота от 25 човека, които има право да картотекира в Лист А за европейските турнири.

Сред тези 25 картотекирани футболисти трябва да има минимум 4 човека, които са се развили в дадения клуб в периода между 15 и 21 години и още 4 човека, които в същия период са били част от клуб от дадената федерация.

Собствените юноши на Лудогорец в Лист А са Доминик Янков, Иван Йорднов, Тихомир Димитров и Хюсеин Кельовлуев. Четиримата българи са Антон Недялков, Георги Терзиев, Кирил Десподов и Спас Делев.

Останалите 17 свободни квоти са запълнени от чужденци.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани