Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България без медал от първия ден на Световното по таекуондо

[post-views]
България без медал от първия ден на Световното по таекуондо

Спорно съдийско решение лиши България от медал на световното първенство за юноши и девойки по таекуондо, което се провежда в столичната зала „Арена Армеец“.

Християн Георгиев остана на крачка от спечелването на първи медал за България от Световното първенство по таекуондо за юноши и девойки, което се провежда в зала  „Арена Армеец“ в София.

Георгиев достигна до четвъртфиналите в категория до 48 килограма и водеше почти през цялото време срещу казахстанеца Асет Изгалеев, но дискусионно отсъждане на реферите в последната секунда донесе крайната победа на Изгалеев, с което той се класира за полуфиналите и си осигури най-малко бронз.

Преди това Георгиев се справи последователно с Хасан Аяс от Турция и Шукла Аюш от Индия.

В категорея до 51-килограма Цветан Якимов отпадна във втория кръг,  а в схемата при девойките Виктория Николова в категория до 46 кг. и Елена Николова в категория до 49 кг. отпаднаха след загуби в първите си срещи. Снощи в Пловдив елитът на таекуондото изнесе зрелищно шоу пред погледа на Христо Стоичков. Легендата на българския футбол отново показа, че владее олимпийското бойно изкуство, този път в Античния театър. Демонстративния отбор на световната федерация, както и 10 от най-добрите родни национали показаха  уменията си пред пловдивската публика.

В началото на спектакъла Камата счупи дъска с ръка в началото на спектакъла. В ролята на негов асистент този бе президентът на българската федерация – Слави Бинев, който оглавява и Европейската континентална професионална асоциация. Специален гост за събитието в Античния театър беше председателят на Световната федерация по олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани