Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров стартира с победа във втория кръг на турнира по тенис във Въшингтон

[post-views]
Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция

Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира по тенис от сериите АТП 500 във Вашингтон. Българинът стартира с победа над французина Адриан Манарино с 6-1, 3-6, 7-5 в среща втория кръг на надпреварата.

Първата ракета на България започна отлично двубоя и даде само един гейм на съперника си в първата част, но след това Манарино започна да играе по-солидно и вкара мача в трети сет, в който имаше преднина от пробив и 4-2. Григор обаче показа характер, за да спечели пет от следващите шест гейма и да затвори мача след точно два часа игра. Така Димитров постигна четвърта победа от четири мача срещу този съперник.

Тази вечер българинът ще се изправи срещу представителя на домакините Себастиан Корда в спор за място в четвъртфиналите. Двубоят е трети на Грандстенд в американската столица и ще започне след 22:00 часа българско време. Това ще бъде първи мач за Димитров срещу Корда, който е син на именития чешки тенисист Петър Корда. 22-годишният американец заема 54-то място в световната ранглиста.

Победи тази нощ записаха още финалистът от Уимбълдън Ник Кирьос, Тейлър Фриц, Райли Опелка, Холгер Руне и Франсис Тиафо.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани