Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Саудитска Арабия отваря въздушното си пространство за израелски самолети

[post-views]
Саудитска Арабия отваря въздушното си пространство за израелски самолети

Саудитска Арабия е отворила въздушното си пространство за израелски авиокомпании и авиокомпании, работещи по двете дестинации – Риад и Израел, съобщава БГНЕС, като цитира Israel 24.

Според съобщението Рияд е разрешил на израелските авиокомпании El Al, Arkia и Israir да използват въздушното му пространство. Посочва се, че Саудитска Арабия е отворила въздушното си пространство и за други авиокомпании, които да достигнат до Израел.

Отбелязва се, че това ще означава, че продължителността на полетите от Израел до Далечния изток и обратно ще бъде намалена.

Вестник „Times of Israel“ съобщи, че търговски самолет, пътуващ към Израел, е „използвал въздушното пространство на Саудитска Арабия за първи път днес“: Машината на Cathay Pacific Airlines, излетяла от Хонконг, е пристигнала в Тел Авив, прелитайки над Саудитска Арабия.

За разлика от Обединените арабски емирства и Бахрейн в Персийския залив Саудитска Арабия отказва да установи официални дипломатически отношения с Израел.

Въпреки това в израелската преса често се появяват твърдения, че администрацията в Тел Авив поддържа контакти със Саудитска Арабия на разузнавателно, военно и икономическо равнище.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани