Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Чудо! Спасиха мъж, бедствал 16 часа в Атлантическия океан

[post-views]
Чудо! Спасиха мъж, бедствал 16 часа в Атлантическия океан

Испанската брегова охрана съобщи, че е спасила мъж, прекарал 16 часа във водите на Атлантическия окена след инцидент с лодката му.

Испанската брегова охраната разпространи кадри от операция по спасяването на 62 годишен френски граждани, чиято 12 метрова лодка се е била преобърнала в ледените води на Атлантическия океан. За екипите участвали в спасителните операции, мъжът чието име не се съобщава, е извадил истински късмет, като за да оцелее е успял да направи почти невъзможното.

Освен, че е носил специален костюм, използван при състезания по ветроходство, французинът е успял да влезе в образувалия въздушен джоб при преобръщането на лодката му. От прессъобщението на испанската брегова охраната става ясно, че са получили, че лодката му е отплава от пристанището на португалската столица Лисабон, като в понеделник сутринта местно време е получен сигнал за бедстващ плавателен съд на 22 км от бреговете на испанската северозападна област Галисия.

В започналата операция освен кораби са участвали и три хеликоптера, единия от които успява да локализира лодката малко преди да залез слънце.

Пристигналите на място водолази установяват, че в лодката има човек, но операцията е отложена заради бурното време и лоша видимост. След преглед в болница късметлията е бил изписан, става ясно от прессъобщение на испански власти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани