Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военната академия изпрати поредния випуск студенти

[post-views]
Военната академия изпрати поредния випуск студенти

Военната академия изпрати поредния випуск студенти
Военната академия изпрати поредния випуск студенти

40 студенти завършиха в края на миналата седмца Военна академия „Г. С. Раковски“ в професионални направления „Национална сигурност“ и „Психология“ от факултетите „Национална сигурност и отбрана“ и „Командно-щабен“. Академичният състав се увеличи с един „доктор на науките“ и трима докторанти, успешно защитили дисертационен труд за придобиване на образователна квалификационна степен „доктор“. 

Със заповед на началника на Академията генерал-майор Тодор Дочев за първенец на Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“ – първа смяна, бе обявена Габриела Станкова от факултет „Национална сигурност и отбрана“. Тя бе наградена с медал за първенец на випуска  и юбилеен медал „110 години Военна академия „Георги С. Раковски“. С медал за отличник на специалността и книга „Въздушният компонент на Царство България в Първата световна война“ бе наградена Димитрина Христова, която служи в Гранична полиция.

Началникът на Академията връчи дипломите и на доцент доктор Румен Пенчев за научна степен „доктор на науките“, а за образователно-научна степен „доктор“ – на майор Кристина Маджарова, майор Ивайло Хинов и майор Кръстьо Парасков, който бе повишен в звание „подполковник“.

„От 2003–2004 г. военната Алма матер отваря врати за обучение на студенти“, каза в словото си генерал-майор Дочев. Днес

Непосредствено след това генерал-майор Дочев проведе среща с първенеца Габриела Станкова и отличника на специалност Димитрина Христова. В разговора бяха обсъдени редица въпроси по организацията и провеждането на учебния процес на студентите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани