Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България и Франция ще продължат отличното си сътрудничество в областта на отбраната

[post-views]
България и Франция ще продължат отличното си сътрудничество в областта на отбраната

Подготовката и напредъка на проектите за модернизация на Българската армия обсъдиха служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и Стефани Петибон, първи съветник в посолството на Френската република в България. В срещата участваха заместник-министрите Теодора Генчовска и Катерина Граматикова и началникът на политическия кабинет Владко Владов.

Министърът на отбраната запозна представителите на френското посолство със задачите пред новото политическо ръководство на министерството. Бяха обсъдени някои от проектите за модернизация на армията като закупуването на нов боен самолет, модернизирането на Сухопътните войски, придобиването на 3-D радари и други. Министър Стоянов подчерта намерението на политическото ръководство на министерството в проектобюджета за следващата година разходите за отбрана на страната да достигнат 2% от БВП още през 2023 г.

Двете страни изразиха удовлетворение от откритите и прагматични двустранни отношения, партньорството на България и Франция в НАТО и в ЕС и отличното сътрудничество по време на Френското председателство на Съвета на ЕС през първите шест месеца на 2022 г.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани