Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белга: Белгийска компания спечели договор за охрана на сгради на ЕС

[post-views]

Охранителната фирма „Протекшън Юнит“ („Protection Unit“) от Лиеж спечели поръчка за охрана на сградите на Европейската комисия в Брюксел, предаде специално за БТА белгийската агенция Белга.

„За пръв път белгийска компания печели толкова голям договор“, радва се главният изпълнителен директор на „Протекшън Юнит“  Николас де Анджелис. „Това беше много сложен договор с много специфични условия“, добави той.

Договорът за 286 милиона за шест години е огромен за компанията, която преди четири години постигна оборот от 7 милиона евро.

Официално договорът влиза в сила на 1 октомври и звеното за защита ще отговаря за охраната на 70 сгради – от най-известните като „Берлемон“ до яслите за децата на служителите на Комисията.

Наемане

До момента, когато договорът влезе в сила, компанията от Лиеж ще наеме стотици хора.

„Набираме хора, но трябва да наемем 1100 души на безсрочен договор много бързо“, обяви Анджелис.

Охранителният бизнес в Белгия обхваща около 20 000 работни места. Сега компанията има повече от 3000 служители; а през 2018 г. имаше около 100.

За набиране на персонал компанията се е насочила главно към Брюксел и околностите.

„За да съберем достатъчно хора, ще се отворим и за хора, които са извън пазара на труда, можем да ги обучим сами за осем седмици“, каза Анджелис.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани