Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Димитър Стоянов: Ще разчитаме на съветите на военно-патриотичните съюзи за нашата работа

[post-views]
Министър Димитър Стоянов: Ще разчитаме на съветите на военно-патриотичните съюзи за нашата работа

„Ще търсим вашите виждания и съвети по различни направления в нашата работа. Ще работим усърдно с военно-патриотичните съюзи. Ако виждате, че тръгваме в грешна посока, моля да ни посочвате къде бъркаме“. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов на среща с ръководствата на военно-патриотичните съюзи в Министерство на отбраната, днес, 11 август.

В срещата участваха заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, началникът на кабинета Владко Владов и експерти от Министерството на отбраната. От страна на военно-патриотичните организации участваха Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, о.з. подп. доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните и о.з. полк. Спирдон Спирдонов, зам.- председател, о.з. ген. Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и о.з. бриг. ген. Стефан Стефанов, зам.- председател, както и о.з. кап. I ранг Цвятко Дончев, председател на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“.

Заместник-министър Теодора Генчовска предложи да бъде изработен план за изпълнение на конкретни задачи и да се набележат дати, на които да се провеждат регулярни работни срещи. „Ще сме благодарни да получим вашите оценки и анализи“, заяви Генчовска. Заместник-министърът посочи няколко теми за обсъждане като модернизацията на Българската армия и военно-образователната система.

Сред обсъдените въпроси на срещата бяха възможностите за промяна на релевантната нормативна уредба и за създаване на фонд за военно-историческите паметници и мемориали.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани