Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над 1000 пожарникари се борят с голям пожар в Югозападна Франция

[post-views]
Над 1000 пожарникари се борят с голям пожар в Югозападна Франция

Повече от хиляда пожарникари  се борят с големия горски пожар, който изпепели обширна част от борова гора в Югозападна Франция, в регион, който вече беше опустошен от пожари миналия месец. Местните власти казаха, че над 68 кв. километра площи са изгорели от вчера насам в департаментите Жиронд и Ланд.

Очаква се температурите в региона да достигнат до 40 градуса днес. Евакуирани са 10 хиляди души, а поне 16 жилища са изпепелени от огъня.

Франция преживява четвърта гореща вълна през тази година, а правителството предупреди, че държавата се сблъсква с най-тежката суша, откакто се водят подобни статистики.

Нивото на река Рейн може да падне под критични минимум тези дни, и да затрудни изключително много превоза на стоки – включително на въглища и бензин, предупредиха германските власти.

Много от по-големите кораби може да срещнат трудности при преминаването на участъка между Майнц и Кобленц. Германските заводи и електроцентрали са силно зависими от доставките по вода и това прави забавянето на икономическия растеж все по-вероятно.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани