Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

20 курсанти-випускници на Морското учиилище ще получат в неделя офицерски пагони и дипломи

[post-views]
20 курсанти-випускници на Морското учиилище ще получат в неделя офицерски пагони и дипломи

 Те вече са разпределени във формирования от състава на Военноморските сили на Република България, във Варненския гарнизон, както и в ККИПКО в София.

В неделя на Морска гара – Варна, курсантите – випускници на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ ще получат първите си офицерски пагони. Веднага след това, вече като лейтенанти, те ще влязат в редиците на Българската армия, съобщават от учебното заведение. Те вече получиха своите назначения от комисията, председателствана от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и членове – представители от МО, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (ККИПКО), Щаба на ВМС и офицери от Морско училище.

Бъдещите офицери от Випуск 2022 са 20. Те завършват успешно специализациите „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“ и „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“. Випускниците бяха разпределени във формирования от състава на Военноморските сили на Република България, във Варненския гарнизон, както и в Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (ККИПКО) в София.

Източник: Otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани