Информационен център на Министерство на oтбраната

Обявиха свободни места за матроси, командоси и кибербойци

Матроси, командоси и кибербойци търси Българската армия. Това става ясно от три конкурса за набиране на военнослужещи, обявени от Военноморските сили (ВМС), Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (Командване КИПКО). Условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Министерството на отбраната – www.mod.bg.

Със заповед на командира на ВМС е разкрита процедура за обявяване на 108 вакантни длъжности за матроси (войници) във военни формирования от флота. Търсят се кандидати за мотористи на фрегата, електротехници, палубни моряци, работници в кухня, картечари, сигналчици, шофьори, електротехници и т. н. Посочва се, че размерът на месечното възнаграждение за най-ниската матроска (войнишка) длъжност е, не по-малък от 1219 лв. Кандидатите подават лично писмено заявление за обявените длъжности, адресирано до заместник-командира на ВМС, чрез териториалните структури на Централното

военно окръжие (ЦВО) до 7 септември.

В срок до 9 септември пък се подават документи за обявените 39 войнишки длъжности в СКСО. Търсят се оператори в бойните формирования – сапьори, радиотелеграфисти, санитари, както и шофьори, химик-разузнавачи и комуникационни специалисти в щабните формирования на Командването. Общо 13 са свободните войнишки длъжности, за чието попълване е разкрита процедура със заповед на командира на Командване КИПКО. Помощник-оператор в секция „Информационни услуги”, оператор на шифрова техника, монтажник в секция „Слаботокови инсталации и електромонтаж”, младши механик на комуникационни системи са някои от обявените за попълване позиции. Кандидатите за участие в конкурса подават заявление до командира на Командване КИПКО чрез структурите на ЦВО по постоянен адрес на местоживеене в срок до 16 септември.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top