Информационен център на Министерство на oтбраната

Началникът на отбраната лично поздрави военните моряци от запаса

Началникът на отбраната поздрави военните моряци от запаса

Началникът на отбраната лично поздрави военните моряци от запаса

Клуб „Военни моряци” към Столичната организация на СОСЗР отпразнува вчера 143-ата годишнина от създаването на Българските Военноморски сили. Тържеството се състоя в клуба на пенсионера към Столична Община, район Оборище. Тържеството започна с химна на Република България и химна на Българската армия.

Слово за празника произнесе председателят на клуба на моряците контраадмирал от запаса Петър Странчевски. Членът на клубния съвет капитан І ранг от запаса Румен Тотев представи презентация за историята на Военноморските сили.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов сърдечно поздрави присъстващите за празника и разказа за задачите пред Военноморските сили. Контраадмирал Странчевски връчи на адмирал Ефтимов персонална чаша от клуб „Военни моряци”.

Присъстваха кметът на район Оборище г-н Николай Александров и председателят на Сдружение „Българско кадетско братство” г-н Недялко Кочев с членове на ръководството.

Приветствия поднесоха председателят на Съюза на Военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса, инж. Петър Велчев и управителят на клуба на пенсионера генерал-майор от запаса Петко Драгоев. Полковник от запаса Райчо Митев изпълни морски и патриотични песни. Тържеството завърши със скромен коктейл.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top