Информационен център на Министерство на oтбраната

Кола с мигранти катастрофира на пътя Созопол – Бургас, превозвала 12 сирийци

Кола с мигранти катастрофира на пътя Созопол - Бургас, превозвала 12 сирийци

Лек автомобил, превозващ мигранти, е катастрофирал на пътя Созопол – Бургас, в района на Ченгене скеле, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 13.02 ч. днес. Лек автомобил “Ауди А 6”, със софийска регистрация, преди КПП “Пода”, обслужван от гранична полиция, вероятно поради получена информация, обръща посоката си на движение и започна да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас.

“Ауди”-то успява да блъсне странично четири коли, като в района на “Ченгене скеле” допуска челен сблъсък с “Нисан кубистър”, с бургаска регистрация, чийто водач е откаран в УМБАЛ-Бургас за уточняване на получените от пътния инцидент наранявания.

Водачът на “Ауди”-то и неговите спътници, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но благодарение действията на 4 екипа от граничен полицейски участък – Бургас и сектор “Специализирани тактически действия” към РДГП-Бургас, са задържани своевременно. Установено е, че водач на “Ауди”-то е 47 годишен грузински гражданин, а превозваните от него 12 мъже са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход. Задържани са в ГПУ-Бургас.

Работата по случая продължава.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top