Информационен център на Министерство на oтбраната

Зеленски: Нашата задача №1 е за Русия да бъде все по-трудно да води война

Зеленски: Напълно или частично си върнахме 8000 кв. км за две седмици

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от руските сили украински територии да бъдат внимателни и да не се приближават до военните обекти на руската армия.

Причините за експлозии там могат да бъдат много различни, но имат едно и също значение – унищожаването на военното оборудване спасява живота на нашите хора, подчерта украинският държавен глава.

“Ръководството на Русия очаква, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да направим всичко, така че не ние или нашите приятели и партньори да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден трябва да правим така, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно”, заяви Зеленски в традиционното си обръщение към украинския народ, публикувано на уебсайта му.

Във вторник серия от експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха боеприпаси в склад, а Москва определи инцидента като “саботаж” и призна, че той дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна.

Руската Федерална служба за сигурност приписа на украински “саботьори” и атаки срещу електропроводи на Курската атомна електроцентрала.

Украйна нито потвърди, нито отрече участието си в серията от взривове в Крим.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top