Информационен център на Министерство на oтбраната

Пожар в лондонското метро спря временно някои от влаковите линии

Пожар в лондонското метро спря временно някои от влаковите линии

Железопътните линии, водещи от и до зоната около Лондон бридж (London Bridge), бяха временно затворени, а околните сгради евакуирани поради голям пожар, избухнал в сграда на “Юниън стрийт” (Union Street) в района Саутуорк (Southwark) на британската столица, съобщи Лондонската противопожарна служба, предаде Ройтерс.

От пожарната служба посочиха, че са са изпратила 10 противопожарни коли и около 70 пожарникари на мястото. Пожарът доведе до временно затваряне на метрогарите Southwark и London Bridge и закъснения по линията Jubilee. Засега няма данни за потенциални жертви.

Кметът на Лондон Садик Хан предупреди обществеността: “Моля, избягвайте района и позволете на лондонската пожарна да си свърши работата”.

Междувременно от лондонската пожарна команда съобщиха, че големият пожар вече е под контрол и следователите са започнали разследване на причината за пожара.

Видеозаписи, публикувани от пожарната в Twitter, показват големи кълба дим, излизащи от входа на железопътната гара.

“Пожарът води до образуването на силен дим и хората, които живеят или работят в района, се съветват да държат прозорците и вратите си затворени“, каза командирът на станцията Уейн Джонсън в изявление на уебсайта на противопожарната служба.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top