Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фестивалът на Рибата и Виното се завръща в Бургас

[post-views]
Фестивалът на Рибата и Виното се завръща в Бургас

Фестивалът на Рибата и Виното се завръща в Бургас
Фестивалът на Рибата и Виното се завръща в Бургас

На 9, 10, 11 септември 2022 отново ще можете да опитате най-вкусните морски предложения и да се насладите на подбрани вина

Лятото е в разгара си, а Бургас отново ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития в културния си календар – „Фестивалът на Рибата и Виното“.

 Атрактивна музикална програма, вкусни демонстрации, игри и кулинарни изкушения ще ви очакват от 9 до 11 септември 2022 в Морската градина до Експо център „Флора“.

Майстори на морската храна от страната и региона ще приготвят пресни морски деликатеси на живо, най-добрите бургаски заведения ще се състезават за традиционния приз „Най-вкусна рибена чорба“, който и тази година ще бъде присъден на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта и съставки за вкусното ястие.

Във фестивалната зона ще можете да опитате специална селекция от български и чужди вина от подбрани изби от цялата  страна и да научите  повече за това с какво вино е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.

 Освен с игри, вкусни изкушения и кулинарни демонстрации, програмата на Фестивала на Рибата и Виното ще ви изненада и с концерти на Контрол, Акага, Таралеща, Елица Тодорова и Йордан Марков. Освен тях в артистичната програма на фестивала ще вземат участие над 100 артисти от различни танцови, вокални, музикални състави и формации.

 Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11 до 23:00 в събота и неделя, а началото е в 17.00 ч на 09.09 в петък.  Входът е свободен!

Фестивалът ще се проведе с подкрепата на Фонд Култура на Община Бургас.

Източник: streetfoodfest.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани