Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бесарабски българи ще гостуват на VIII Международен форум „Българско наследство“ в Балчик

[post-views]
Бесарабски българи ще гостуват на VIII Международен форум „Българско наследство“ в Балчик

Съдбата на украинските бежанци ще бъде акцент в Международния форум „Българско наследство“, който от днес до 26 август за осми път ще се проведе в Балчик. В събитието ще участват и бесарабски българи, намерили убежище в страната ни от войната в Украйна, на които ще бъде дадена думата на научна конференция за етнологията и миграцията на българите под ръководството на доц. Елена Рацеева от Тараклийския университет. От форума вече отправиха призив към бежанците с български корени да се включат в дискусията и да разкажат за преживяното.

Сдружение „Българско наследство“ – организатор на събитието, помага на българите в Измаилския район в Одеска област с лекарства, медицински консумативи и хранителни продукти, каза директорът на форума Маруся Костова. 

В програмата на форума ще бъде обърнато внимание също на Йордан Йовков чрез изложба и конференция на тема „Йордан Йовков и войните. 85 г. от смъртта на големия националнозначим добруджански писател“. В последния ден пък ще се състои гала концерт на ансамбъл „Лале“ от Рупублика Молдова.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани