Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец стигна групите на Лига Европа

[post-views]
Лудогорец стигна групите на Лига Европа

Лудогорец успя да преодолее литовския шампион Жалгирис и ще играе за шести пореден път в групите на Лига Европа. Разградчани завъриха наравно 3:3 след продължения и с общ резултат 4:3 продължават напред в турнира

Българските шампиони бяха без двама от най-важните си футболисти – Кирил Десподов, който е наказан, и Игор Пластун. Най-добрият им плеймейкър Каули Оливейра пък не е напълно възстановен и влезе през второто полувреме. Домакините от Жалгирис вкараха може би най-бързия гол в историята на Лудогорец, откривайки резултата още в 21-ата секунда. Още след като изпълниха начален удар в мача домакините изпратиха дълга топка напред. Оливер Буф избяга от Недялков, а вратарят Слуга тръгна да го посреща. Но топката попадна във Фабиен Урега, който се разписа майсторски по земя.

В 8-ата минута гостите от България възстановиха равенството чрез Матиас Тисера. Динамиката през първото полувреме беше висока и в 15-ата минута домакините отново дръпнаха напред в резултата, чрез попадение на Оливер Буф за 2:1. В началото на втората част литовците опитаха да упражнят отново натиск, но в 57-ата минута Лудогорец възстанови равенството с втория гол на аржентинеца Тисера в мача. Петото попадение беше отново във вратата на Слуга. Ренан Оливейра се разписа за 3:2 в 62-ата минута. Лудогорец стигна до спасението в 119-ата минута, когато съдията от Германия даде наказателен удар. Дузпата беше отсъдена заради фаул на двама бранители срещу Кафумана Шоу. Тя беше реализирана от централния защитник Оливие Вердон. Така след 3:3 след продължения и 4:3 общ резултат отборът на Лудогорец отстрани Жалгирис и влезе в групите на Лига Европа.

Турнир на УЕФА Лига Европа, плейофен кръг – втора среща:

Жалгирис (Вилнюс, Литва) – Лудогорец (Разград) 3:3 след продължения, 3:2 (2:1) в редовното време

(Лудогорец влиза в групите на Лига Европа с общ резултат 4:3)

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани