Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ливърпул оцеля на „Анфийлд“ с гол в 98-ата минута

[post-views]
Ливърпул оцеля на „Анфийлд“ с гол в 98-ата минута

Ливърпул обърна Нюкасъл с 2:1 на „Анфийлд“ в мач между двата тима от английската Висша лига. Победното попадение вкара резервата Фабио Карвальо в 98-ата минута.

Рекордната покупка на гостите Александър Исак откри резултата преди почивката с изстрел за 0:1. През второто полувреме нов гол на Исак бе отменен заради засада, а в 61-ата минута Ливърпул стигна до изравнително попадение. Салах бе изведен отдясно, влезе към наказателното поле и пусна към Роберто Фирмино, който се разписа за 1:1. Съдията добави 5 минути към 90-те, но след като изминаха двубоят не свършваше. Ливърпул не спираше да атакува. Гомес прати топката над вратата, преди домакините да спечелят корнер дълбоко след изтичане на добавеното време. След центрирането се получи разбъркване на далечната греда, гостите не успяха да изчистят и Карвальо стреля отблизо изпращайки топката в мрежата под гредата. Така “мърсисайдци” вече имат 8 точки, а Нюкасъл е с 6.

Междувременно Арсенал продължава да пише история този сезон, след като постигна пета поредна победа, надигравайки с 2:1 гостуващия Астън Вила. Така хората на Микел Артета окупираха и върха в класирането с 15 точки. В герои за Арсенал се превърнаха Габриел Жезус и Габриел Мартинели. За гостите се разписа Дъглас Луис директно от корнер.

В друга среща Манчестър Сити победи с 6:0 Нотингам Форест. На „Етихад“ звездата на вечерта бе Ерлинг Холанд, който се отчете с хеттрик в рамките на 38 минути. Така той се превърна в реализатор №1 в историята на Висшата лига след 5 изиграни кръга със своите девет попадения. Два гола добави Алваро Алварес, а още един вкара Жоао Кансло.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани