Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел е атакувал летище и военна инфраструктура в Сирия, сочат сателитни снимки

[post-views]
Израел почита паметта на жертвите, които е дал във войните, с вой на сирени в цялата страна

Въздушна атака на Израел е нанесла щети на летище и прилежаща му военна инфраструктура в Сирия, сочат сателитни снимки, анализирани днес от Асошиейтед прес.

След нападението през нощта на сряда срещу четвъртък има кратер на пистата на международното летище в Алепо. На спътникови снимки на компанията „Планет лабс“ се виждат превозни средства, събрани около мястото на поражението в западната част на единственото летище в района. Въздушният удар е предизвикал и пожар. Южно от пистата личат щети по военната част на летището – пръснати отломки от сграда, вероятно с радио или навигационно оборудване, а площадката пред нея е обгорена.

Снощи сирийското външно министерство описа като големи пораженията по летището в Алепо, каза, че пистата е повредена и „напълно е унищожена навигационният център и неговата апаратура“. Веднага след израелския удар по летището в Алепо базирана в Лондон сирийска правозащитна организация каза, че ударът е бил нанесен заради иранска оръжейна доставка.

Преди няколко месеца Израел нанесе удари и по летището в Дамаск заради доставки на иранско оръжие за Сирия. Сирия, подобно на други близкоизточни страни, използва своите летище както за граждански, така и за военни цели.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани