Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови правила на Израел за чужденците затягат контрола върху Западния бряг

[post-views]
САЩ и арабски съюзници показаха единство на среща на високо равнище в Израел

Военните власти на Израел огласиха списък с правила и ограничения за чужденците, които искат да влязат на окупирания Западен бряг, предаде АП.

Израелското ведомство КОГАТ, което отговаря за цивилното палестинско население, е оттеглило редица спорни ограничения от публикувания по-рано тази година проект за новите правила. Например, отменено е изискването към хората, които имат романтични отношения с местни палестинци, да се регистрират пред израелските власти.

Промените в документа от 90 страници, огласен вчера, обаче изглеждат до голяма степен козметични, отбелязва АП. Посланикът на САЩ в Израел изрази притеснението си от новите правила, а критици твърдят, че те на практика засилват контрола върху палестинското население на територията, окупирана от Израел преди 55 години.

Новите правила ограничават чуждестранните граждани, които са в брак с палестинци или пристигат на Западния бряг, за да работят срещу заплащане или като доброволци, за да учат или да преподават. Правилата не се отнасят за онези, които посещават Израел или някое от 130-те еврейски селища на Западния бряг.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани