Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вашингтон: Русия ще купува ракети и артилерийски снаряди от КНДР

[post-views]
Русия има технически проблеми с иранските дронове, които използва във войната в Украйна, според американски представители

Руското министерство на отбраната е в процес на закупуване на милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея за продължаващата си битка в Украйна, се казва в доклад на американското разузнаване, предаде Асошиейтед прес.

Американски високопоставен служител, пожелал анонимност при обсъждане на изводите в доклада, каза вчера, че фактът, че Русия се обръща към изолираната държава Северна Корея, показва, че „руските военни продължават да страдат от остър недостиг на доставки в Украйна, дължащ се отчасти на контрола върху износа и отчасти на санкциите“.

Служители от американското разузнаване смятат, че руснаците може да се опитат да закупят допълнително севернокорейско военно оборудване и в бъдеще. Изводите на разузнаването най-напред бяха публикувани от в. „Ню Йорк таймс“, отбелязва АП.

Констатациите на разузнаването са направени, след като администрацията на президента Джо Байдън наскоро потвърди, че през август руската армия е получила доставка от произведени в Иран дронове за употреба на бойното поле в Украйна.

Миналата седмица Белия дом каза, че Русия е изправена пред технически проблеми, свързани с иранските дронове, получени от Техеран през август, за да бъдат използвани във войната с Украйна.

Русия взе миналия месец безпилотни летателни апарати от сериите „Мохаджер“ и „Шахед“ като част от своя вероятен план да придобие стотици ирански дронове, които да използва в Украйна, посочва АП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани