Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сърбия купува от Турция дронове Bayraktar за няколкостотин милиона евро

[post-views]
Сърбия купува от Турция дронове Bayraktar за няколкостотин милиона евро

Сръбските въоръжени сили ще закупят от Турция безпилотни летателни апарати Bayraktar на стойност няколкостотин милиона евро. Това каза в Белград сръбският президент Александър Вучич на съвместна пресконференция с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, предава ТАСС.

„Днес говорихме за разширяване на сътрудничеството между нашите министерства на отбраната, военното сътрудничество, сътрудничеството в отбранителната индустрия. Искам да кажа, и не го крием, че Сърбия планира да закупи дронове Bayraktar. Ние виждаме, че целият свят иска да ги купува, така че застанахме на опашката и чакахме“, каза Вучич. „Надяваме се, че ще успеем да реализираме това през следващата година. Ще платим много повече от предварително договореното. Вместо първоначално договорените няколко десетки милиона евро, ние сме готови да преминем към цифра от няколкостотин милиона евро, която ние сме готови да платим за дронове Bayraktar“, подчерта президентът.

Сърбия обяви намерението си да купи дронове Bayraktar от Турция през април тази година. Тогава Вучич съобщи, че се е договорил с Ердоган за техните извънредни доставки, но те така и не се състояли.

Президентите на Сърбия и Турция Александър Вучич и Реджеп Тайип Ердоган говориха след срещата по между си, пише сръбският вестник „Политика“.

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че отношенията между Сърбия и Турция са се издигнали до най-високото ниво в съвременната история на двете страни, а търговският обмен се е увеличил до почти 2,5 милиарда долара, в турските компании в Сърбия работят почти 10 000 души.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани