Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бургас удължава лятото – започва Фестивалът на рибата и виното

[post-views]
Бургас удължава лятото – започва Фестивалът на рибата и виното

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и много забавления очакват всички бургазлии и гости на града на 9,10 и 11 септември 2022

Традиционният за Бургас Фестивал на рибата и виното започва! Вкусна морска храна, кулинарни демонстрации на живо, атрактивна музикална програма, игри и забавления ви очакват от 9 до 11 септември 2022 в Морската градина до Експо център „Флора“.

Програмата на 9 септември започва в 17 ч. с танцово шоу и демонстрации, а веднага след това следва пътешествие в света на виното – представяне и дегустации на подбрани сортове вино. Бургаският духов оркестър ще повдигне настроението на посетителите, а веднага след това на сцената ще се качи Yavi с акустичната си програма. Вечерта ще завърши с група „Контрол“, които са подготвили подобаващ купон за ценителите на морските деликатеси.

Съботното утро ще започне с представление за най-малките в 11 ч., детски работилници и игри. Елица Тодорова ще направи своя кулинарна демонстрация, ще разберем и какви са кулинарните тайни на Ченгене скале. Кулинарни състезания и кулинарна програма ще забавляват посетителите в съботния следобед, а на сцената ще чуем Петя Методиева, Йордан Марков и Елица Тодорова. И това не е всичко – вечерта в Морската градина ще завърши с лятно кино под звездите с прожекцията на филма „Петя на моята Петя“.

Третият фестивален ден отново започва със забавления за най-малките – куклен театър, приложни работилници и игри. Точно в 12 ч. ще се проведе и оспорвания конкурс „Най-добра рибена чорба“ – специално жури ще открои кое заведение в Бургас готви най-вкусната рибена чорба! Фолклорни и стари градски песни ще озвучат фестивалната зона в неделя, а малко преди да се качи на сцената Коцето Калки ще направи и своя кулинарна демонстрация за публиката. Дегустация на вино, игри за малки и големи и много морски изкушения ви очакват преди два емблематични концерта, с които ще завърши тазгодишният Фестивал на рибата и виното – Митко Таралежков и неговата група „Таралеща“ и група АКАГА.

И всичко това докато опитвате пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, както и най-добрите вина от специално селектирани изби от цялата страна.

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а за улеснение на посетителите плащането във фестивалната зона ще бъде безкасово – ще може да се плаща с всички видове дебитни и кредитни карти.

За повече информация, следете фейсбук страницата на събитието – https://www.facebook.com/festivalnaribata

Най-ново

Единична публикация

Избрани