Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отделът за неутрализация на въоръжените елементи влиза в иранското посолство в Тирана

[post-views]
Албанският премиер не очаква зелена светлина на Тирана и Скопие за преговори с ЕС

Представители на Отдела за неутрализация на въоръжените елементи RENEA, антитерористични части и сапьори са влезли във вътрешната част на иранското посолство в Тирана след напускането на дипломатическия персонал, който се отправи към летището в Ринас, предаде КосоваПрес.

Част от документите, които се намираха в посолството, са били унищожени вчера, но сградата ще бъде претърсена за доказателства или документи, които представляват интерес.

В посолството в момента се намират само няколко албански служители. Вчера министър-председателят Еди Рама поиска дипломатическият персонал на посолството на Ислямска Република Иран да напусне Албания в рамките на 24 часа.

Министерският съвет на Албания реши вчера дипломатическите отношения с Ислямска Република Иран да бъдат незабавно прекратени.

Еди Рама обясни решението с извършената на 15 юли тежка кибератака, която по думите му е дирижирана и спонсорирана от Ислямска Република Иран, е имала за цел да срине дигиталната инфраструктура на Албания, да парализира публичните услуги, както и да позволи кражба на данни и електронни кореспонденции от правителствените системи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани