Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руслан Пешев e финалист на Световната купа по Паркур, контузия спря Мартин Димитров в квалификациите

[post-views]
Руслан Пешев e финалист на Световната купа по Паркур, контузия спря Мартин Димитров в квалификациите

Руслан Пешев ще се бори за отличията в дисциплината „Свободен стил“ на световната купа по Паркур, която се провежда пред зала 6 на Националния дворец на културата в София.

Българинът се нареди на 16-то място в квалификацията, но с правото на домакинска квота ще участва в състезанието за разпределението на медалите.

За съжаление тежка контузия спря най-добрият ни състезател в този спорт Мартин Димитров по пътя към финала. В пресявките също в дисциплината „Свободен стил“ състезателят на Сергей Стоянов падна и нарани все още не възстановения си напълно глезен,  травмиран по време на Световните игри в САЩ. Мартин беше прегледан от лекарския екип на състезанието, който препоръча преглед с ядрено-магнитен резонанс и прогнозира възстановяване от порядъка на 6 месеца.

„За сега се чувствам добре. Боли ме малко. Ще видим утре как ще съм. Много лошо приземих при един от триковете и ударих същия крак, който контузих на Световните игри в САЩ. Лекарите казаха, че ми трябва почивка. Ще мина на ядрено-магнитен резонанс, който ще определи точната диагноза. В най-лошият случай съм скъсал връзки. Ще гледам да се възстановя по най-бързия начин, но няма да бързам за да не усложня нещата“, сподели след падането Мартин Димитров.

Най-добро време в квалификациите в „Свободния стил“ днес даде Елис Торхал (Швеция). При жените в дисциплината „Скорост“ най-бърза беше неговата сънародничка Миранда Тибблинг.

Най-ново

Единична публикация

Избрани