Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ген. Кирил Цветков бе удостоен с „Почетен знак на президента“

[post-views]
Ген. Кирил Цветков бе удостоен с „Почетен знак на президента“

С указ държавният глава Румен Радев удостои генерал-лейтенант от запаса Кирил Цветков с „Почетен знак на президента“. Отличието е за принос в развитието и укрепването на националната отбрана и Въоръжените сили и във връзка със 75-годишнина на генерала. То бе връчено на тържествена церемония в централата на СОСЗР от съветника на президента по сигурност и отбрана полковник от запаса Илия Милушев. Вие се доказахте, като истински професионалист и достоен български офицер, се посочва в поздравителния адрес на президента до ген. Цветков.

Бившият командващ Сухопътни войски, а от създаването до днес председател на Асоциацията на Сухопътните войски в България получи редица поздравления и награди от институции, неправителствени организации, колеги и приятели. Директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Стайков Прокопиев връчи плакети и други награди  от министъра на отбраната Димитър Стоянов, началника на отбраната  адмирал Емил Ефтимов и постоянния секретар на отбраната Антон Ластарджиев. От името на командира на СКС генерал-майор Валери Цолов и командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов ген. Цветков бе поздравен от полковник Юлиян Петров и бригаден генерал Николай Караиванов.

Благодарност за съвместната работа в армията и в обществената дейност изрази председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков. Поздравителен адрес имаше от председателя на Столичната организация на СОСЗР бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов. Със заповед на председателя на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов ген. Цветков бе удостоен с най-високо отличие на Съюза знак „За признателност“. Грамоти и награди връчиха още председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев и представители на други неправителствени организации от сигурността и отбраната.

Ако съм постигнал нещо, го дължа на съпругата си и на моите колеги и приятели, каза в благодарност ген. Цветков. Неоспорим факт, че  постигнал много не само във военната си кариера, е включването му в  списъка на бележитите българи на съвременността.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани