Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боряна Калейн и Стилияна Николова с добра подиум тренировка преди СП по художествена гимнастика в София

[post-views]
Боряна Калейн и Стилияна Николова с добра подиум тренировка преди СП по художествена гимнастика в София

Около 300 състезателки от 62 държави ще участват на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе тази седмица от 14 до 18 септември в столичната зала „Арена Армеец“. Боряна Калейн и Стилияна Николова проведоха добра подиум тренировка. Участничките ни при жени индивидуално  тренираха на официалния килим 30 минути заедно с тима на Гърция.

Снимки:БФХГ

Калейн и Николова изпълниха и четирите си съчетания, но в някои от тях допуснаха грешки. Боряна Калейн изпусна на обръч, а Николова – на обръч и на бухалки. Подиум тренировките понякога са по-тежки от самото състезание, защото четирите съчетания трябва да се изиграят почти едно след друго и да са в перфектна физическа форма, за да могат за половин час гимнастичките да ги представят по най-добрия начин. Състезанието при индивидуалните гимнастички е много тежко. Освен квалификациите, в същия ден се играят финалите на уредите и освен това всичките три изпълнения ще бъдат изключително важни са състезателките, които се борят за призовите места и финалите, защото оценките им влизат за отборната надпревара и многобоя. Надпреварата при жените стартира в сряда в 9.30 часа с квалификации на обръч и топка. Двете българки ще играят в група Д от 17.10 до 19.10 часа първо с топка, а ако се класират за финалите на отделните уреди ще изиграят втори път съчетанията си същия ден съответно от 21.00 и 21.32 часа.

Ансамбълът на България в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова ще има подиум тренировка днес. Възпитаничките на Весела Димитров ще пробват официалния килим в „Арена Армеец“ заедно със световния шампион Италия.

На шампионата на планетата в София ще участват 85 индивидуални гимнастички и 30 ансамбъла от 62 държави. Надпреварата е първа олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024. Първите три в многобоя при жените и при ансамблите ще спечелят квоти за олимпиадата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани