Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Песков: Засега в Кремъл не се обсъжда обявяването на военна мобилизация в Русия

[post-views]
Песков: Засега в Кремъл не се обсъжда обявяването на военна мобилизация в Русия

Засега в Кремъл не се обсъжда обявяването на военна мобилизация в Русия. Това заяви пред журналисти Дмитрий Песков – говорител на руския президент Владимир Путин.

На фона на успешното контранастъпление на украинската армия в Харковска област в Москва все по-често се чуват гласове в подкрепа на идеята за обявяване на частична или всеобща мобилизация.

По време на днешното пленарно заседание на Държавната дума лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов заяви: „Военно-политическата операция против нацистите, бандеровците и фашистите в Украйна прерасна в пълноценна война, която ни обявиха американците, натовците и обединена Европа“.

Посочи Зюганов и допълни, че за разлика от специалната операция войната не може да бъде прекратена: „Можете да обявите спецоперацията и след това да я прекратите. Не можете да обаче да прекратите войната, даже ако пожелаете. Ще ви се наложи да стигнете докрай. Тя има два изхода. Или победа, или поражение. Въпросът с победата в Донбас е въпрос на историческото ни оцеляване“.

Вчера депутатът от Държавната дума и член на комитета по сигурност Михаил Шеремет заяви, че без пълна мобилизация и поставяне на икономиката на военни релси е невъзможно постигането на целите на така наречената от руските власти специална операция.

По думите му днес обществото трябва да бъде максимално мобилизирано и целеустремено към победата.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани