Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Учители: Вместо за цветя, дайте парите на бедстващите от наводненията

[post-views]
Учители: Вместо за цветя, дайте парите на бедстващите от наводненията

Учителски колективи от Перник и Радомир призоваха родителите и учениците вместо да купуват цветя за 15 септември да дарят средства за бедстващите от наводненията семейства в Карловско.

ОУ „Христо Смирненски“ в Радомир е едно от учебните заведения, които ще поставят на входа дарителска кутия, за да може всеки който желае да помогне на нуждаещите се хора от Карловско. Да посеем зрънце добро и да дадем пример на нашите деца, призовават учителите.

„Човек трябва да хвърля напред добро, а не да афишира с това“, каза директорът Румяна Давидкова. Тя до последно отказваше да говори с мотива, че не е нужно да се прави пиар на гърба на пострадалите.

„Ние сме едно от училищата, които пострадаха при земетресението през 2012 година. Преживяхме голям, тежък ремонт. Възстановихме се. Учихме и в друго училище, изведоха ни тогава. И човек трябва да подкрепя хората, които са в нужда“, добави Давидкова.

С призив вместо да купуват цветя да дарят средства за бедстващите села се обръщат към родителите и учениците и учителите от СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Радомир и едно от най- големите училища в Перник- 11 основно, носещо името на Елин Пелин.

Източник: БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани