Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зенитно-ракетната база в помощ на жителите на село Богдан

[post-views]
Зенитно-ракетната база в помощ на жителите на село Богдан

Вчера, 15 септември 2022 г., 60 военнослужещи и цивилни служители от формирования от състава на Зенитно-ракетната база на Военновъздушните сили оказаха помощ на населението в с. Богдан – едно пострадалите села след тежкото наводнение по поречието на р. Стряма в началото на септември. Те разчистваха домовете и дворовете на местни хора на една от най-засегнатите от стихията улици, където нивото на водата е достигало до 2 метра

.Действията бяха концентрирани в почистване на дворовете, външните постройките, къщите и избени помещения от довлечени от реката кални и пясъчни наноси, дървета, клони и отпадъци. Също така се работеше за изхвърляне на унищожената битова техника, за спасяване на оцеляла покъщина и за разчистване на затрупани коли. Извличаната тиня, пясък и други инертни материали, заедно с техниката, се изхвърляха по протежение на улицата за последващо събиране и извозване от общинските власти. Личният състав от военните формирования 22320 и 34630 – Божурище, 34420 – Костинброд и 36150 – Стара Загора беше разпределен в работни групи на няколко имота. При сдаването на обектите в края на деня техните стопани благодариха от сърце за помощта, а някои пожелаха и да си направят общи снимки със спасителите на бита им.

Изпълнените задачи бяха съгласувани с подполковник Станислав Малешков, командир на 1-ви механизиран батальон от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, координиращ дейностите по оказване помощ на пострадалите в селото и с и представители на местната власт.

Източник: Bulgarian Air Force

Най-ново

Единична публикация

Избрани