Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов шеф на дирекция „Операции и подготовка“

[post-views]
КОНКУРС

Двама полковници получават генералски пагони и нови длъжности

Министерският съвет прие Решение за предложение до президента на Република България за издаване на указ, с който да назначи полковник Станимир Йорданов на длъжност „Директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Министерството на отбраната и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 01.10.2022 г.

Правителството предлага също така бригаден генерал Емил Шошев да бъде освободен от длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ и от военна служба, считано от 03.10.2022 г. поради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.

Кабинетът предлага бригаден генерал Васил Събински да бъде освободен от длъжността „Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“ и да бъде назначен на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи” в Министерството на отбраната, считано от 03.10.2022 г. Полковник Димитър Хлебаров е предложен за назначаване на длъжността „Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“ и за удостояване с висше военно звание „бригаден генерал“, считано от 03.10.2022 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани