Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След две години пауза отново Октоберфест в Мюнхен

[post-views]
Октоберфест се завръща

След две години пауза заради пандемията от коронавирус в Мюнхен днес бе открит традиционният Октоберфест. Хиляди посетители буквално щурмуваха прочутите поляни, на които се издигат шатрите с бирени щандове и музикални сцени.

Тази сутрин прочутият бирен празник Октоберфест бе открит от кмета на Мюнхен Дитер Райтер. По традиция той отвори първото буре с бира с три премерени удара. След това наточи първата халба с бира и я подаде на премиера на Бавария Маркус Зьодер, който също присъства на откриването.

След това фойерверки отбелязаха 187-ия Октоберфест за открит.

Още в ранни зори няколко хиляди посетители вече бяха влезли в бирените шатри.

Очаква се тази година да има рекорден брой посетители след двете години принудителна пауза.

Властите предупредиха гостите на феста, че заплахата от зараза с коронавирус все още не е отминала и припомниха, че при симптоми трябва да се направи тест и да се остане в карантина.

Лекари в Германия пък заявиха, че след бирения фестивал със сигурност ще има нова вълна от заразени и провеждането му без всякакви мерки за предпазване е лоша идея на мюнхенските власти.

Същото предупреждение отправи и министърът на здравеопазването на Германия Клаус Лаутербах.

„Не искам да развалям настроението, но който посещава феста, трябва да бъде внимателен. Добре е всеки гост да си направи предварително тест“, заяви той.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани