Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генерал Кирил Цветков бе удостоен с „Почетен знак на президента“

[post-views]
Генерал Кирил Цветков бе удостоен с „Почетен знак на президента“

С указ държавният глава Румен Радев удостои генерал-лейтенант от запаса Кирил Цветков с „Почетен знак на президента“. Отличието е за принос в развитието и укрепването на националната отбрана и Въоръжените сили и във връзка със 75-годишнината на генерала. То бе връчено на тържествена церемония в централата на СОСЗР от съветника на президента по сигурност и отбрана полковник от запаса Илия Милушев. Вие се доказахте като истински професионалист и достоен български офицер, се посочва в поздравителния адрес на президента до ген. Цветков.

Бившият командващ Сухопътни войски, а от създаването до днес председател на Асоциацията на Сухопътните войски в България получи редица поздравления и награди от институции, неправителствени организации, колеги и приятели. Директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Стайков Прокопиев връчи плакети и други награди  от министъра на отбраната Димитър Стоянов, началника на отбраната  адмирал Емил Ефтимов и постоянния секретар на отбраната Антон Ластарджиев. От името на командира на СКС генерал-майор Валери Цолов и командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов ген. Цветков бе поздравен от полковник Юлиян Петров и бригаден генерал Николай Караиванов.

Благодарност за съвместната работа в армията и в обществената дейност изрази председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков. Ако съм постигнал нещо, го дължа на съпругата си и на моите колеги и приятели, каза в благодарност ген. Цветков. Неоспорим факт е, че е  постигнал много не само във военната си кариера, е включването му в  списъка на бележитите българи на съвременността.

Снимка – 4

„Почетният знак на президента“ бе връчен от съветника на държавния глава по сигурност и отбрана полковник от запаса Илия Милушев

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани