Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Песков: Обвиненията към Русия за Изюм са лъжа

[post-views]
Доказателствата сочат, че транспортният самолет Ил-76 е бил свален от американски ракети „Пейтриът“, заяви руският Следствен комитет

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи като фалшификации данните за открити масови гробове в освободения от украинската армия град Изюм в Харковска област.

Според Дмитрий Песков Украйна се опитва да повтори в Изюм успеха си с провокацията в Буча. „Това е същият сценарий като в Буча. Това е лъжа и ние ще защитаваме истината в цялата тази история“, подчерта Песков пред журналисти.

Миналата седмица в покрайнините на Изюм бяха ексхумирани около 450 тела. Според украинските власти при 99% от телата са открити следи от насилствена смърт.

Говорителят на Кремъл каза още, че полуостров Крим е неотменна част от Русия и че всякакви претенции към руската територия ще получат подходящ отговор.

Песков отказа да коментира предложението на чеченския лидер Рамзан Кадиров за формиране на доброволчески части в руските региони и посочи, че идеята трябва да бъде оценена от министерството на отбраната.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани