Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На България предстоят два мача от Лигата на нациите

[post-views]
На България предстоят два мача от Лигата на нациите

Националният отбор по футбол на България се събра за първа тренировка в Разград преди битките в Лигата на нациите – у дома с Гибралтар на 23 септември и три дни по-късно като гост на Северна Македония.

Пресконференцията на селекционера Младен Кръстаич преди домакинството срещу Гибралтар ще се проведе на 22 септември от 17:30 часа на стадион „Лудогорец Арена“, а официалната тренировка на „лъвовете“ ще стартира в 18:30 часа на клубната база на Лудогорец. Двубоят срещу Гибралтар е с начален час 21:45 часа на 23 септември. Националният отбор ще отлети с чартърен полет от Варна за Скопие на 25 септември в 12:30 часа, а в същия ден от 18:00 часа местно време ще започне пресконференцията на Младен Кърстаич на стадион „Тоше Проески“ преди двубоя срещу Северна Македония. В 18:30 часа там ще се състои и официалната тренировка на България, която също ще е отворена за представителите на медиите през първите 15 минути.

Двубоят срещу домакините е на 26 септември. Представителният ни тим ще се завърне в София с чартърен полет в ранните часове на 27 септември. Предстоящите два мача от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония няма да са протоколни, а от голямо значение за България. “Трикольорите” нямат шанс да завършат първи в групата, където лидер е Грузия, но споменатите два двубоя ще определят в коя урна ще попаднем при жребия за квалификациите за Евро 2024 в Германия, който ще се тегли на 9 октомври. Към този момент България заема 43-то място от 55 държави в класирането на Лигата на нациите. Това ни изпраща в предпоследната, пета урна. Ако спечелим сблъсъците срещу Гибралтар и Северна Македония, почти сигурно ще завършим в топ 40 на турнира, което ще ни изкачи в четвърта урна. Подобен вариант ни дава възможност да се надяваме на по-лесни съперници в квалификациите за Евро 2024. А и ще избегнем срама да сме в една урна с тимове като Гибралтар и Фарьорските острови – т.е. аутсайдери в някоя от групите, ако тя не е с шест, а с пет отбора.

Иначе държавите ще бъдат разпределени в 10 групи – 6 от тях ще са с по 5 състава, а останалите четири – с по 6 тима. Класиралите се на първите две места от всяка група печелят място на европейското в Германия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани