Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинският парламент прие изявление срещу произвеждане на референдуми в някои части на страната

[post-views]
Русия „военизира“ депортирани украински тийнейджъри, заяви Украйна

Върховната Рада на Украйна прие заявление днес срещу произвеждането на референдуми в някои територии на страната. Новината съобщи в канала си в „Телеграм“ украинският парламентарист Ярослав Железняк.

„Върховната Рада прие заявление, че е недопустимо произвеждането на псевдорефендуми на територията на Украйна“, казва Железняк. Той съобщава, че в подкрепа на заявлението са гласували 272 депутати при минимално необходими 226 депутатски гласа.

Същевременно депутатите от Държавната дума на Русия приеха днес единодушно обръщение към парламентите на страните по света, а също така към Общото събрание на ООН, в което говорят за заплаха за мира и стабилността в Европа, произтичаща от Украйна, предаде ТАСС. В обръщението се посочва, че безотговорните действия от страна на властите не оставят на населението на редица региони на Украйна друга възможност, освен да се обърнат към Русия с молба за защита и помощ. В текста се казва също, че „депутатите от Държавната дума се обръщат към Общото събрание на ООН, към здравомислещите политици и парламентаристи на страните по света с призив внимателно да вникнат и категорично да осъдят опасните действия на САЩ и НАТО, подстрекаващи киевския режим към мащабно военно противопоставяне, което може отнеме живота на хиляди цивилни и което поставя под заплаха мира и сигурността на европейските народи“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани