Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тържествено честване на 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България ще се състои пред паметника на Независимостта на пл. „Княз Александър I“ в столицата

[post-views]
Тържествено честване на 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България ще се състои пред паметника на Независимостта на пл. „Княз Александър I“ в столицата

Тържествено честване на 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България ще се състои пред паметника на Независимостта на пл. „Княз Александър I“, съобщиха от Столичната община.

В програмата ще участват Гвардейският представителен духов оркестър, Софийският духов оркестър и смесеният хор „Св. София“ с ръководител Валентин Бобевски. Водеща ще бъде актрисата Силвия Лулчева. Честването е част от Календара на културните събития на Столичната община.

По традиция Велико Търново е център на тържествата. От 09:00 часа в двора на църквата „Свети 40 мъченици“ ще бъде отслужен водосвет на бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски” и на знамената на държавни институции. От 10:30 часа в Архитектурно-музеен резерват „Царевец” ще започне военният ритуал по издигане на националното знаме на Република България. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията във Велико Търново. На крепостта „Царевец“ от 10:40 часа тя ще отправи приветствие по случай празника. Вицепрезидентът ще се включи в празничното шествие до паметника „Майка България“.

Служебният премиер Гълъб Донев също ще посети Велико Търново днес. В 19:30 часа премиерът ще участва в тържествената заря-проверка, където ще поздрави представителните роти и ще поизнесе приветствено слово по случай официалния празник.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани