Информационен център на Министерство на oтбраната

Президентът подписа указите за генералските назначения

Президентът Румен Радев ще присъства на Новогодишния концерт на Виенската филхармония

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев подписа укази за назначения на военнослужещи с висше офицерско звание, които са публикувани в днешния брой на Държавен вестник.

Указ № 237 е за назначаване на полковник Станимир Петров Йорданов на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 1 октомври 2022 г.

Указ № 238 е за освобождаване на бригаден генерал Емил Иванов Шошев от длъжността директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ и от военна служба, считано от 3 октомври 2022 г.

Указ № 239 е за освобождаване на бригаден генерал Васил Георгиев Събински от длъжността командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и назначаването му на длъжността директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“, считано от 3 октомври 2022 г.

Указ № 240 е за назначаване на полковник Димитър Христов Хлебаров на длъжността командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 3 октомври 2022 г.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top