Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военните географи честват 130 години

[post-views]

Службата осигурява с материали и цифрови данни над 120 военни формирования

Военно-географската служба чества 130 години от своето създаване
Военно-географската служба чества 130 години от своето създаване

Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва в тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от създаването на Военногеографската служба. Той поздрави командния състав, военнослужещите и цивилните служители, като подчерта важността на изпълняваните от тях функции. „Като наследници и продължители на Топографското отделение при Генералния щаб на Българската армия вие допринасяте за развитието на способностите на Въоръжените ни сили“, каза министър Стоянов.

„Военногеографската служба осигурява с географски материали и цифрови географски данни над 120 военни формирования от Въоръжените сили, 5 министерства и 25 други държавни ведомства и организации. Изпълнява съвместни проекти с БАН и с Агенцията по геодезия и картография. Всичко това Ви превръща в еталон на отговорност и важна част не само от структурата на Министерството на отбраната, но и на страната“, подчерта министър Стоянов.

Поздравления към личния състав на Военногеографската служба отправи от името на военното ръководство на Министерството на отбраната и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

Военнослужещи и цивилни служители от Военногеографската служба бяха наградени за положените старание и компетентност.

Най-ново

Виж още

Избрани