Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изграждат модерна полоса на „Црънча”

[post-views]
Изграждат модерна полоса на „Црънча”

Проектът трябва да бъде завършен за 270 дни

Започна изграждането на S-образна полоса за военен петобой с дължина 500 м на Учебно-тренировъчен комплекс (УТК) „Црънча“ на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Представители на МО, строителния надзор и фирмата изпълнител на проекта „Запрянови-03“ ООД подписаха протокол за откриване на строителна площадка. Проектът трябва да бъде завършен за 270 дни и ще включва изграждането на двайсет препятствия – въжена стълба, телени препятствия, брод, шпалир, четиристепенно препятствие от греди, стени с различни височини, лабиринт и други съоръжения, които ще осигурят необходимата психическа и физическа подготовка на военнослужещите от Специалните сили на Българската армия.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи свещеноиконом Добромир Костов – ректор на Пловдивската духовна семинария. Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев благодари на всички, които са били ангажирани в процесите по стартиране на проекта и на фирмата изпълнител „Запрянови-03“ ООД.

„За да бъдат Специалните сили боеспособни и силни, е необходимо те да имат адекватни, съизмерими със световните стандарти условия за подготовка. Със стартирането на този комплекс от полоси на УТК „Црънча“ ние ще създадем точно такива условия. Съоръженията ще бъдат така изградени, че да отговарят и на стандартите на НАТО за провеждане на състезание по многобой. Това ще е първата полоса от този тип в България”, заяви генерал-майор Матеев.

На УТК „Црънча“ вече са създадени условия за възстановяване, почивка и хранене. Сега започва вторият етап от реновирането и изграждането на комплекса – изграждането на тези полоси. При възможност след време ще започне и третият етап – реновиране и изграждане на цялото мишенно поле, на различните подцентрове за различни типове подготовки и провеждане на стрелкови упражнения.                                                     

Най-ново

Единична публикация

Избрани