Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Казахстан победи Беларус и постигна исторически успех

[post-views]
Казахстан победи Беларус и постигна исторически успех

Снощи в три от дивизиите се изиграха 10 мача от петия кръг в турнира Лига на нациите. Най-интересно бе в Лига „А“, където Франция победи Австрия с 2:0, а отбора на Хърватия излезе на върха във временното класиране, след като надигра с 2:1 досегашния лидер Дания. В друга среща от трета група на Лига „С“ отборът на Казахстан се наложи с 2:1 над Беларус и си гарантира първото място и  промоция за по-горната дивизия.

Казахстан победи с 2:1 Беларус в двубой от група 3 на Лига „С“ на турнира Лига на нациите. Този успех гарантира първото място на „ястребите“ кръг преди края, което пък означава, че селекцията на Магомед Адиев печели промоция за по-горната дивизия на турнира. Това бе и осми пореден мач без загуба на Казахстан. Беларус пък остава на последно място и е все по-близо до това да играе плейаут за оставане в Лига „С“. Домакините откриха резултата в 29-ата минута, чрез попадение на Михаил Габишев. 

След това изненадващо Казахстан предаде инициативата на Беларус. Гостите успяха да се възползват от тази пасивност на „ястребите“ и наказаха една тяхна грешка в добавеното време на първата част, когато Павел Савитский изравни резултата. В 79-ата минута Бактийор Зайнутдинов отново изведе домакините напред, след като отбеляза десетия си гол с националната фланелка. Няколко минути след това стражът на Казахстан Шатский направи много важно спасяване, с което съхрани аванса на „ястребите“.

В добавеното време капитанът на Кахастан получи втори жълт картон и напусна преждевременно терена, но това нямаше никакво значение за домакините.

Резултатите в останалите срещи от Лига „С“ :

Литва – Фарьорски острови  1:1

Словакия – Азербайджан   1:2

Турция – Люксенбург  3:3

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани