Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Консултативна среща за последиците от ескалацията на войната в Украйна ще се проведе при президента

[post-views]

В президентската институция ще се проведе консултативна среща от 15:00 ч., на която ще бъдат обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Участие в срещата ще вземат министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник министър-председателят по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на отбраната Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

На срещата ще бъдат и заместник началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Асен Тутеков и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

„Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната“, коментира служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти днес във връзка с обявената частична мобилизация в Русия. От МВнР заявиха, че следят с изключително внимание конфликта Украйна – Русия, на този етап няма конкретна военна заплаха за страната ни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани