Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Младен Кръстаич дебютира начело на България с домакинство на Гибралтар в Лигата на нациите

[post-views]
Младен Кръстаич дебютира начело на България с домакинство на Гибралтар в Лигата на нациите

Новият старши треньор на националния отбор на България по футбол Младен Кърстаич предвижда множество промени в титулярния състав за днешното домакинство на Гибралтар в срещата от петия кръг от група С4 на турнира Лига на нациите. „Лъвовете“, които нямат победа в досегашните си четири двубоя от надпреварата, посрещат Гибралтар от 21 часа и 45 минути на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Селекционерът Младен Кръстаич ще даде възможност за изява на Илия Груев и Марин Петков срещу аутсайдера в групата. Двамата младежи се представиха отлично в клубните си отбори Вердер Бремен и Левски в последните месеци. Треньорът обяви, че Кирил Десподов е новият капитан на националния отбор на България по футбол. В състава може да има и други ротации предвид предстоящото значително по-тежко гостуване на Република Северна Македония на 26 септември.

Двете срещи са изключително важни за родния футбол, тъй като при две победи България ще запази мястото си в групата. Също така ще си гарантира позицията в четвърта урна при жребия за квалификациите за Евро 2024.  Така на „Лудогорец Арена“ очакванията са Младен Кръстаич да заложи на схема 3-5-2 или 3-4-3. На вратата на българите ще пази Даниел Наумов, който ще замени титулярите Николай Михайлов и Светослав Вуцов. В защитата се очаква да стартират Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков. В средата на терена ще са Илия Груев, Филип Кръстев и Илиян Стефанов. По крилата ще стартират Марин Петков и Иван Турциов, а в предни позиции ще се разчита на Радослав Кирилов и Кирил Десподов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани